Sådan giver du dit hus et friskt pift

Det er vigtigt, at man indretter sit hjem på en måde, hvor man føler sig behageligt tilpas, så man kan slappe af, når man kommer hjem fra skole eller arbejde. Men huset må også gerne se skarpt ud udadtil, så man ikke skræmmer gæster og naboer væk. Nogle gange kan noget så simpelt som at male sokkelen på huset gøre tricket. Læs med herunder om, hvordan du gør det selv.

Du har inviteret venner på besøg. De kører op til huset, står ud af bilen og går i retning af hoveddøren. Hvad ser de? Et flot hus med en skarp facade? Eller er ydersiden noget slidt og sokkelen helt falmet? Lidt sokkelmaling kan fixe det sidstnævnte og gøre en kæmpe forskel for husets udseende.

Sådan maler du sokkelen

Inden man giver sig til at male sokkelen på sit med en omgang sokkelmaling, så er det en god idé først at tjekke overfladen for revner og reparere eventuelle ujævnheder. Dernæst bør man skabe plads hele vejen omkring huset ved at fjerne planter, krukker og eventuelle havemøbler, så man kan komme ordentligt til med penslen.

Når der er plads til at arbejde, så bør man rense sokkelen, hvis den har brug for det. Det betyder, at man for eksempel finder algerensen frem, hvis der er behov for det. Ellers er det tid til at male sokkelen i din foretrukne farve! På decofarver.dk kan du finde sokkelmaling i god kvalitet og i forskellige farver. Der er ingen, der siger at sokkelen skal være en kedelig neutral farve, hvis du gerne vil have en frisk og iøjnefaldende farve.

Mal tag og facade

Der findes forskellige typer maling til at male forskellige overflader på dit hus. Tagmaling og facademaling findes for eksempel i forskellige varianter hos decofarver.dk. Det er også her, du finder acrylplastmaling og sokkelmaling i god kvalitet.

Man behøver ikke en professionel til at give huset et friskt pift. Med en smule tid og tilgængelig viden på decofarver.dk, så kan man få sit hus til at fremstå næsten som nyt uden at springe budgettet. Smør ærmerne på og læs mere om sokkelmaling på decofarver.dk.

Scanner for Sådan giver du dit hus et friskt pift